Dette er hjemmesiden til Utleira Idrettslag. Her finner du informasjon om våre aktiviteter - alt fra beskjeder om treninger, cup'er og turneringer - til oversikt over treningstider, trenere og deltagere.

torsdag 27. mai 2010

Tips: Ingress og "les mer"

Det er mulig å la et innlegg ha en kort ingress selv om selve innlegget/ nyheten er lang.

Når du skriver en nyhet så er det en knapp på knappelinjen som ser ut som et papirark som er revet på tvers.
Du kan plassere markøren på et egnet sted og klikke på knappen, så kommer det en skillelinje i editor.  Denne linja blir erstatted med en "les mer"-lenke på selve bloggen...

søndag 9. mai 2010

Endret webadresse på håndballdamer

De fleste webadressene (URL-ene) er tidløse og uavhengige av ytre omstendigheter.
F.eks. har de fleste håndball- og fotball-lag webadresse basert på fødselsår.

Dette gjelder ikke håndballdamene som spiller i 2.1., 3. og 4. divisjon (gratulerer til nyopprykkede 1.div.lag, forresten!).

Derfor vil webadressene til disse tre lagene bli endret i kommende uke, fra å være basert på divisjon, f.eks. haandballdamer-3div.utleira.no, til å være basert på første-, andre- og tredje-lag, f.eks. haandballdamer2.utleira.no (som altså er "andrelaget" som spiller i 3.div.).

tirsdag 4. mai 2010

Innhold bør plasseres i innlegg eller sider

Tilgang til å skrive innhold i utleira.no-bloggene er ment for innlegg (nyheter) og sider (statisk info).

Av praktiske årsaker er tilgangen en admin-tilgang, for enkelt å kunne administrere sidene med statisk info.

Dersom enkelt-lag selv endrer på utseendet så er det to ting som gjør at endringene risikerer å gå tapt: hensynet til vedlikehold  (viktigst) og brukeropplevelse av hele utleira.no-webstedet (også "litt" viktig...).

Vedlikehold: Av og til vil malen for hele bloggen bli oppdatert - denne overskriver i utgangspunktet alt utseende som ligger der fra før.  Det finnes noen mekanismer i Blogger for å beholde noe ved en slik oppdatering, og noe vil bli passet på videreført av undertegnede.  Slikt manuelt vedlikehold er imidlertid begrenset av kapasitet - i praksis vil det kun omfatte hovedsiden (UIL) og hovedsidene for idrettene, samt felles-info/ reklame for hhv fotball- og håndball-lagene.

Brukeropplevelse: Jeg prøver å la lesere/ brukere kunne finne ca de samme tingene på ca det samme stedet på alle utleira.no-sider, f.eks. ved å isolere info spesifikt for hvert lag i kolonnen til høyre. Innenfor kolonnen til høyre bør viktig info komme øverst og være lett å se - f.eks. liste over sidene som typisk inneholder fast info om laget.

Webmaster kommer ikke til å gå aktivt inn utenom vedlikehold og slette bokser/ widgets som er lagt til selv, som bilder, info-tekst e.l., men det er tryggest å plassere innhold i innlegg eller sider.